El cardamom té molts efectes farmacològics. Aquest medicament xinès comú es pot utilitzar en moltes receptes, especialment per al tractament de la melsa i l'estómac febles, la pèrdua de gana i el dolor abdominal. Cal prendre el medicament segons les ordres del metge i conèixer algunes contraindicacions. 1. Per tractar la melsa i l'estómac febles, la pèrdua de gana, els vòmits, la plenitud i el dolor d'estómac: 8 liangs de carn de cardamom, un tros de gingebre (tallat a rodanxes amb la pell), 4 liangs de regalèssia (aixafats). Barregeu els tres ingredients anteriors de manera uniforme en un recipient de plata, afegiu-hi aigua per cobrir el medicament amb uns tres dits, cuini a foc lent fins que l'aigua desaparegui, traieu-lo, rostiu-lo fins que s'assequi i tritureu-lo en pols. Agafeu una moneda cada cop, amb aigua bullint. També és deliciós bullir-lo a l'estiu i beure'l com a sopa freda. (Sopa de cardamom Boji Fang) 2. Per tractar els vòmits, la incapacitat per menjar i els gasos a l'abdomen: set trossos de llavors de cardamom (triturades), cinc liang de gingebre, un liang de ginseng i un liang de regalèssia (torrat). Dividiu-lo en dues dosis i preneu-ho calent, amb les dosis a uns cinc o sis quilòmetres de distància com una persona caminant. Eviteu les algues i la col. (Decocció de cardamom amb recepta Guangji) 3. Tractar flegma freda, vòmits i molèsties toràciques: cardamom (pelat), pinèlia (rentat amb aigua calenta per treure la part relliscosa, tallat i rostit), mig liang cadascun, pell de mandarina vella (remullada en aigua calenta per treure la part blanca, rostida), tres fen. Batre i tamisar els tres ingredients anteriors. Agafeu-ne tres cullerades cada cop, afegiu-hi una tassa d'aigua i cinc rodanxes de gingebre, bulliu fins que en quedin set parts, traieu-ne el residu i escalfeu els ulls, en qualsevol moment. (Sopa de cardamom de Shengji Zonglu) 4. Tracta la gana de fred, la pèrdua del gust dels aliments i la diarrea També pot tractar la diarrea freqüent després de beure, com ara disenteria, molèsties i pèrdua de gana: mig liang de cardamom (emboliqueu cadascun amb farina i deixeu-ho coure a foc lent fins que la farina es torni marró, després traieu la farina de licor), un liang de liro, un liang de liro. una pela (treure la part blanca) i un liang de gingebre. Tritureu els cinc ingredients anteriors en pols fina. Agafeu una moneda i mitja cada vegada i afegiu-hi una moneda d'arròs vell en pols, una tassa d'aigua i dos dàtils. Bulliu-los durant set minuts, beu-ho mentre estigui calent i torneu a bullir el residu. (Cao Dou Kou [1] en pols de Bo Ji Fang) 5. Per tractar la diarrea dels nens provocada pel refredat intern: peleu la pell d'un cardamom, poseu-hi un tros d'encens, emboliqueu-lo amb farina blanca i deixeu-ho coure a foc lent Retireu la farina i la pell del cardamom i tritureu-los en pols fina i feu-ne pastilles tan grans com la llavor de sèsam. Prendre de cinc a set pastilles cada vegada, amb aigua d'arròs, en qualsevol moment. (Píndoles de cardwort de les receptes històriques) 6. Per tractar el còlera, la inquietud, la set, els vòmits, la diarrea i la incapacitat per menjar: 1 fen de cardamom (pelat), 1 liang d'arrel de coptis (sense barba). Batre i tamisar els dos ingredients anteriors. Per cada inflor, prendre tres cullerades, una tassa d'aigua, cinquanta mongetes negres, tres llesques de gingebre, bullir fins que en quedin set parts, treure el residu i beure calent, tres cops al dia. (Sopa Cao Dou Tang de Sheng Ji Zong Lu) 7. Per tractar la malària crònica i el miasma de muntanya que no s'ha curat des de fa molts anys, i per tractar el refredat de la melsa: 2 llavors de cardamom i nou moscada (embolicades amb farina i cuita a foc lent, una crua i una cuita), Magnolia officinalis quadrada de 2 polzades (meitat processada amb gingebre, meitat d'arrel mitjana usada, 2 peces crues). de gingebre tan gran com la jujuba (una peça embolicada amb paper humit i cuita a foc lent, una peça utilitzada crua). Dividiu l'anterior en dues grans dosis de decocció amb un litre d'aigua abans de l'aparició de la malaltia, deixeu-ho reposar fins al matí següent, manteniu-lo calent i bulliu-lo dues vegades més. (Cao Dou Kou San de Ji Feng Pu Ji Fang) 8. Endolcir la boca i eliminar la mala olor: Tritureu cardamom i asarum en pols i poseu-lo a la boca. (darrere del colze) |
<<: Es pot remullar la llavor de coix amb aigua i beure?
>>: Què és millor menjar per a l'anèmia i la pressió arterial baixa?
La urticària papular és una malaltia de la pell r...
El problema de l'alanina aminotransferasa alt...
Alguns aliments no es poden menjar amb l'estó...
Els préssecs són una fruita comuna per a nosaltre...
Què és 1300K? 1300K és un lloc web de compres molt...
El septe nasal és un teixit estructural important...
Els ulls no només són les nostres finestres al mó...
Quin és el lloc web de Le Ai Jin Property and Casu...
Avui en dia, la pèrdua de pes és un tema candent....
Què és Blip.fm? Blip.fm és un microblog nord-ameri...
Hi ha moltes causes de la hidronefrosi, com els c...
La febre no és estranya per a moltes persones La ...
Algunes persones els agrada prendre una dutxa fre...
Es pot dir que conservar la bellesa juvenil és el...
Crec que quan es parla de l'envelliment, toth...