Què és la peroxidació lipídica?

Què és la peroxidació lipídica?

La peroxidació lipídica és en realitat un producte de la reacció entre els radicals lliures d'oxigen i els àcids grassos poliinsaturats. S'utilitza àmpliament en la pràctica clínica. Té una gran reacció a l'etapa activa de l'hepatitis crònica, l'etapa descompensada de la cirrosi, el greix hepàtic, les lesions hepàtiques induïdes per fàrmacs, etc.

1. Introducció

Els peròxids lipídics són els productes de la reacció entre els radicals lliures d'oxigen i els àcids grassos poliinsaturats. En circumstàncies normals, el contingut de LPO és extremadament baix, però en condicions patològiques, la reacció de peroxidació lipídica augmentada pot provocar un augment de la LPO radicals lliures. Els peròxids lipídics i els radicals lliures d'oxigen poden destruir les membranes biològiques, l'ARN i l'ADN Estan relacionats amb indicadors com la superòxid dismutasa i els radicals lliures d'oxigen i l'envelliment. Poden inhibir la funció immune i estan relacionats amb la producció de determinades proteïnes desnaturalitzades.

2. Importància clínica dels peròxids lipídics

Hepatitis crònica activa, cirrosi descompensada, fetge gras, dany hepàtic induït per fàrmacs, malaltia hepàtica alcohòlica.

3. Riscos dels peròxids lipídics

(1) Els peròxids lipídics poden reaccionar amb gairebé qualsevol substància dels aliments, reduint la qualitat dels aliments. Exemple: la reacció dels peròxids de lípids i les proteïnes pot reduir la solubilitat de proteïnes (reticulació de proteïnes), canviar de color (enfosquir) i reduir el valor nutricional (pèrdua d'aminoàcids essencials).

(2) El peròxid d'hidrogen pot reaccionar amb gairebé totes les molècules o cèl·lules del cos humà, destruint l'ADN i l'estructura cel·lular. Si el -NH2 de la molècula enzimàtica experimenta la reacció de reticulació esmentada amb propilenglicol, perdrà la seva activitat. Després que les proteïnes es reticulin, perden la seva activitat biològica després de ser absorbides pels lisosomes, aquests components cel·lulars danyats no poden ser digerits per les hidrolases i s'acumulen al cos, provocant taques d'edat.

<<:  Què és la bufeta?

>>:  Els tres grans positius poden tornar negatius?

Recomanar articles

Què tal Bain Capital? Comentaris i informació del lloc web de Bain Capital

Què és Bain Capital? Bain Capital és un fons de ca...

La papaia en pols té un efecte sobre la millora dels pits?

Tothom sap que a la societat actual, perdre pes i...

Pots créixer més alt si tens pèl a les aixelles?

Quan el nostre cos està en procés de creixement i...

Què tal Hongo Kanata? Revisió i informació del lloc web de Hongo Kanata

Què és el lloc web de Hongo Kanata? Hongo Kanata (...

Què tal Charoen Pokphand Group? Revisions del grup CP i informació del lloc web

Quina és la pàgina web del Grup CP? Charoen Pokpha...

Com es formen les marques de naixement i quins són els aspectes

Les marques de naixement són una malaltia comuna ...

Quins són els principals símptomes de la gastroptosi?

La gastroptosi és una malaltia estomacal comuna q...

Anormalitats cromosòmiques

Quan es produeixen problemes en el cos humà, s...

Quin és el tractament eficaç per a la tuberculosi?

El tractament de la tuberculosi menstrual és molt...

Una dent deteriorada continuarà caient?

Moltes persones tenen càries, que aproximadament ...

Com millorar la hipertensió pulmonar lleu

Quan es produeix hipertensió pulmonar, cal presta...

Per què em fa mal quan el meu canell no es pot girar en cercle?

El canell té una estructura articular complexa i ...

Principis de genètica de la sang

Molts de nosaltres podem semblar als nostres pare...