Fer panets al vapor directament amb aigua de l'aixeta provoca càncer?

Fer panets al vapor directament amb aigua de l'aixeta provoca càncer?

Els panets al vapor directament amb aigua de l'aixeta provocaran càncer Recentment, aquesta publicació de "vulgarització científica autoritzada" que afirma ser divulgada per experts ha començat a publicar-se de manera boja a WeChat Moments. Després de la verificació dels periodistes, l'expert esmentat a la publicació no existeix, i els experts de l'Institut de Recerca Tecnològica de l'Aigua de la Universitat de Tongji també van refutar les observacions errònies de la publicació, dient que el contingut de la publicació no és fiable.

Els moments WeChat es van fer virals: el clor de l'aigua de l'aixeta pot causar càncer

"L'article del professor Qi de l'Hospital Xuanwu de Beijing... No és d'estranyar que cada vegada hi hagi més persones que pateixin càncer. A l'hora de cuinar, assegureu-vos d'utilitzar aigua bullida o aigua filtrada. Perquè si utilitzeu aigua de l'aixeta directament, l'aigua de l'aixeta conté clor, i després d'escalfar-la,

Com que l'olla està coberta, el clor està completament cobert sobre els aliments, així que assegureu-vos d'utilitzar aigua bullida o aigua que s'hagi filtrat per eliminar el clor dels aliments al vapor. Perquè el clor és cancerígen..."

Recentment, una publicació d'aquest tipus s'ha distribuït moltes vegades i ha estat reenviada i comentada per molts internautes. Molts internautes van expressar la seva sorpresa pel contingut de la publicació. "Aquesta és la primera vegada que escolto que l'aigua de l'aixeta provoca càncer. Cal anar amb compte a l'hora de cuinar o cuinar al vapor en el futur!", va comentar un internaute.

L'hospital va anunciar que no va trobar cap professor Qi, tal com es va informar en línia

A la publicació en línia, es va afirmar al principi que les observacions anteriors van ser fetes pel "professor Qi de l'Hospital Xuanwu", però els internautes no van assenyalar qui era aquest "professor Qi".

De fet, fa més d'un any que circula aquest post. Just quan els internautes van discutir aquest assumpte, el personal de l'Hospital Xuanwu afiliat a la Capital Medical University va declarar que hi havia dos experts amb el cognom Qi a l'hospital, un al departament de cirurgia vascular i l'altre al departament d'endocrinologia. Ambdós metges eren metges en cap. Després de la investigació, l'hospital va trobar que aquests dos Doctors Qi no tenien cap relació amb el "Professor Qi" a WeChat.

El 31 de juliol de 2013, el compte oficial de Weibo de l'Hospital Xuanwu va publicar una declaració que deia: Una publicació que circulava en línia titulada "Professor Qi de l'Hospital Xuanwu sobre la necessitat de bullir l'aigua abans de cuinar els aliments al vapor" ha cridat l'atenció del públic. L'Hospital Xuanwu declara que qualsevol informació no publicada al Weibo oficial de l'Hospital Xuanwu no representa les opinions de l'Hospital Xuanwu.

Fer panets al vapor amb aigua de l'aixeta és inofensiu per al cos humà

Expert: cuinar panets al vapor amb aigua de l'aixeta és inofensiu per al cos humà

El professor Gao Naiyun de l'Institut de Tecnologia de l'Aigua, Escola de Ciència i Enginyeria Ambientals de la Universitat de Tongji va dir als periodistes que hi haurà alguns microorganismes a la canonada quan es transporti l'aigua de l'aixeta i que la cloració és un mètode utilitzat per gairebé tots els països del món. El principi és que el clor forma àcid hipoclorós a l'aigua, que pot convertir la matèria orgànica de l'aigua en subproductes inofensius.

"Segons els estàndards de Pequín, el contingut de clor residual a l'aigua de l'aixeta és inferior a 0,8 mg per litre, que és inferior a l'estàndard de Xangai d'1,0 mg, va dir que l'aigua de l'aixeta de Pequín ha de tenir un contingut de clor inferior a 100 mg per litre quan entra a la xarxa de canonades".

0,5 mg per litre "A quina quantitat és de 0,5 mg? De fet, si el contingut de clor de l'aigua de l'aixeta supera els 0,8 mg per litre, la majoria de la gent pot sentir una forta olor de clor amb el nas. Per no parlar de 0,5 mg per litre".

"El clor és realment cancerígen, però l'aigua de l'aixeta s'evapora quan s'escalfa, i el contingut és molt baix i inofensiu per al cos humà. Si realment volem cobrir els aliments amb clor volàtil, quant de clor es necessitaria el professor Gao va dir que l'1 de juliol de 2012, el meu país va començar a implementar la nova versió dels estàndards nacionals de prova d'aigua potable 61 i 50 . Això també garanteix que l'aigua de l'aixeta sigui potable. Fins i tot si l'olla per cuinar al vapor o cuinar aliments està segellada, no provocarà danys al cos humà sempre que la qualitat de l'aigua sigui qualificada.

<<:  Una punta vermella del nas pot indicar problemes cardíacs

>>:  No entris en els 7 nous autoproclamats llums vermells "calci".

Recomanar articles

Què tal els Buffalo Sabres? Ressenyes de Buffalo Sabres i informació del lloc web

Què és el lloc web de Buffalo Sabres? Els Buffalo ...

Quins són els efectes de la loció composta de sofre

A la vida, moltes persones patiran algunes malalt...

Símptomes d'intoxicació per paraquat

Crec que tothom està relativament desconegut amb ...

Per què sempre vull dormir?

A la vida real, la gent es troba molt aficionada ...

Què causa el sagnat després del sexe?

Tenir relacions sexuals entre parelles és una cos...

Quins són els passos correctes per aplicar la mel a la cara?

La mel és un aliment molt popular, especialment e...

Quines són les maneres de menjar xiclet de préssec fresc?

La manera de menjar xiclet de préssec fresc és en...

Petits grans als braços

Hi ha molts problemes habituals en la vida, neces...

Què causa els llavis morats i negres?

Els llavis morats i negres són un problema que mo...

Quins són els tractaments per a la curvatura cervical?

La curvatura cervical és una malaltia cervical re...

Com tractar les fractures per compressió vertebral lumbar

Una de les causes habituals de les fractures de c...

Les persones amb aquesta orella tenen bona sort.

Les orelles no poden representar la riquesa, però...

Passos de producció de te mel gessamí

A moltes persones els agrada beure te de mel i ge...