Ara moltes famílies tenen fogons de gas, cuinar és còmode i ràpid, però coneixeu el sentit comú és a dir, no podeu posar una cosa al costat de l'estufa de gas, sinó serà perillós, donem-hi una ullada! Recentment, l'àncora de CCTV Zhang Quanling va publicar un recordatori de Weibo: "No aboqueu bosses de farina al costat d'una estufa de gas encesa, aquest és el perill ocult més probable d'explosió de pols a la llar", que va provocar la discussió. Els experts de la indústria van dir que aquest risc existeix en teoria, però en realitat, la probabilitat que una situació així provoqui una explosió és molt petita. Qian Xinming, director del Departament d'Investigació de Seguretat d'Explosions del Laboratori Estatal Clau de Ciència i Tecnologia d'Explosions de l'Institut Tecnològic de Pequín, va introduir que quan les partícules de pols amb propietats explosives es difonen a l'aire i s'acumulen a una certa concentració, es pot produir una deflagració sempre que hi hagi una font d'ignició. El professor Qian Xinming va realitzar una vegada un experiment científic de divulgació en què va posar farina en un recipient segellat específic, va encendre una espelma i va bufar aire per aixecar la farina, creant instantàniament una bola de foc. Qian Xinming va explicar que això es deu al fet que el midó de la farina és un hidrat de carboni i una substància inflamable. Les partícules de midó són petites Un cop estan suspeses a l'aire, la superfície de les partícules està en contacte total amb l'aire si es troben amb flames obertes en un espai relativament tancat i arriben al límit inferior de concentració d'explosió. Això és cert en teoria, però no hi ha molts incidents d'explosions de pols a la vida quotidiana dels residents. Un investigador de seguretat de producció a la província de Zhejiang va assenyalar que això es deu al fet que una explosió de pols requereix que es compleixin tres condicions al mateix temps: la pols que arriba a una certa concentració, un espai relativament confinat i una flama oberta. Tanmateix, la majoria de les cuines no són espais tancats i la quantitat de pols que s'aixeca quan s'aboca la farina no és molt gran. Tot i que no necessàriament es produeix una explosió, això no vol dir que abocar farina a prop de l'estufa sigui segur. Al cap i a la fi, la temperatura de l'estufa és molt alta, i sacsejar la bossa de farina provocarà el risc d'ignició instantània, sobretot quan la farina està suspesa en un estat "fum". A més de la farina, el cacau en pols, la serradura en pols, la pols de plàstic, la pols de cuir, etc. són pols combustibles. Per això, us recordem que heu de mantenir-vos allunyats de les flames obertes quan utilitzeu materials polsosos com la farina a casa. |
<<: Un tros de blat de moro dolç pot detectar malalties gastrointestinals
>>: Les escores de te negre són un tresor que nodreix les persones
Recentment sempre em sento incapaç de dormir a la...
El te de gessamí té un aroma ric i un sabor refre...
L'impacte i els problemes causats per la tend...
Quan es tracten les berrugues planes, si la condi...
Com tots sabem, hi ha molts tabús dietètics per a...
Els lunars negres poden aparèixer a qualsevol llo...
Quin és el lloc web de Voice of Tamil? Tamil Muras...
Avui en dia, les dones presten molta atenció al s...
El clima és molt sec a la tardor. Si moltes perso...
Els xinesos creuen molt en la teoria del Feng Shu...
Què és MSN? MSN (Microsoft Service Network) és un ...
Les taques no només apareixen a les dones, sinó t...
Amb el desenvolupament continu de la societat, mo...
Què és l'Enciclopèdia d'Història Militar? ...
Moltes amigues no presten atenció a la qualitat d...