Com pelar una pinya

Com pelar una pinya

La pinya és una fruita molt popular. És agredolç i té un bon gust, és rica en diversos nutrients com ara vitamina B, vitamina C, glucosa, àcid cítric, proteïnes i diversos oligoelements. La pinya té un gust deliciós, però pelar-la és un problema. De fet, hi ha moltes maneres senzilles de pelar la pinya. Aquí us presentem el valor nutricional de la pinya i un mètode per pelar la pinya.

Eines/Materials : un ganivet de cuina, una taula de tallar, un bol d'aigua bullida freda, 5 grams de sal

Mètodes/Pasos

Trieu pinyes amb pell daurada i fulles fresques. Rentar la superfície amb aigua neta.

Col·loqueu la pinya sobre una taula de tallar i talleu la part superior de la pinya del coll.

A continuació, dividiu-lo en dos i després partiu-lo per la meitat al mig.

Agafeu un dels trossos i utilitzeu-lo per tallar la pell, després talleu els altres trossos petits de pinya un per un.

Talleu la pinya pelada a trossos petits.

Prepareu un bol d'aigua bullida i afegiu-hi 5 grams de sal. Remull els trossos de pinya durant deu minuts abans de menjar-los.

La pell de pinya tallada es pot utilitzar per fregar olles o bullir aigua per fer delícies amb gust de pinya. Encara no s'han explorat més usos de la pell de pinya.

Precaucions

A l'hora d'escollir una pinya, si se sent massa suau quan es premsa, vol dir que no és fresca.

La pinya és rica en nutrients i bona per a la salut, però no s'aconsella consumir-ne massa alhora.

Valor nutricional

La fruita de la pinya és d'excel·lent qualitat i rica en nutrients. Conté grans quantitats de fructosa, glucosa, vitamines B i C, fòsfor, àcid cítric i proteasa. Cada 100 grams de pinya conté 87,1 grams d'aigua, 0,5 grams de proteïna, 0,1 grams de greix, 1,2 grams de fibra, 0,1 mil·ligrams de niacina, 126 mil·ligrams de potassi, 1,2 mil·ligrams de sodi, 0,08 mil·ligrams de calci, 0,08 mil·ligrams de calci, 0,2 mil·ligrams de calci, s de fòsfor, 0,2 mil·ligrams de ferro, 0,08 mil·ligrams de carotè, 0,03 mil·ligrams de tiamina, 0,02 mil·ligrams de riboflavina, 8-30 mil·ligrams de vitamina C, 0,3 grams de cendra i conté una varietat d'àcids orgànics i bromelina. [6]

Valor medicinal

La pinya és de naturalesa suau, dolça, lleugerament àcida, lleugerament astringent i lleugerament freda. Té els efectes d'eliminar la calor i la set, ajudar a la digestió i aturar la diarrea, nodrir la melsa i l'estómac, consolidar l'energia vital, reomplir el qi i la sang, ajudant a la digestió i a la pèrdua de pes mèdic i alimentari a l'estiu, però no s'aconsella menjar massa alhora. (Compendi de Matèria Mèdica de Li Shizhen)

La pinya conté una substància anomenada "bromelina", que pot descompondre proteïnes, ajudar a la digestió, dissoldre la fibrina i els coàguls sanguinis bloquejats als teixits, millorar la circulació sanguínia local, diluir els lípids sanguinis, eliminar la inflamació i l'edema i promoure la circulació sanguínia. Sobretot després de menjar massa carn i aliments grassos, és més adequat menjar una mica de pinya per evitar la deposició de greix.

La bromelina pot descompondre eficaçment les proteïnes dels aliments i augmentar la motilitat gastrointestinal. Aquest enzim pot descompondre les proteïnes de l'estómac, reposar la deficiència d'enzims digestius al cos humà i restaurar la funció digestiva normal dels pacients amb indigestió. Aquesta substància prevé la gelificació i es pot utilitzar per agrair la llet o suavitzar altres fruites, però aquesta propietat es debilita en la cocció.

A més, el sucre i els enzims continguts a la pinya tenen un cert efecte diürètic, que és beneficiós per a persones amb nefritis i hipertensió, i també té efectes terapèutics auxiliars sobre la bronquitis. A causa de l'efecte de la cel·lulosa, també té un cert efecte en el tractament del restrenyiment. Quan es produeix indigestió, menjar una mica de pinya pot estimular la gana, alleujar el gas, eliminar la greix, ajudar a la digestió i alleujar el restrenyiment. A més, la pinya és rica en vitamina B1, que pot afavorir el metabolisme i eliminar la fatiga. [7]

<<:  Mètode senzill per eliminar els lunars

>>:  Com aguantar l'orina ràpidament abans de fer l'ecografia B

Recomanar articles

Hi ha tres tipus de danys de beure quan tens un refredat

Com tots sabem, no pots beure alcohol quan estàs ...

Beure te és bo per al fetge?

El fetge és un òrgan relativament important per a...

Puc menjar rúcula si tinc al·lèrgies a la pell?

La rúcula és una planta silvestre que es pot util...

Com donar forma a les celles? No és estrany que les teves celles siguin lletges

Les celles també són molt particulars. Unes celle...

Els àcars causen caiguda del cabell?

Els àcars són un tipus de paràsits que es reprodu...

Què fer quan t'ofegues mentre menges

Moltes persones sempre s'ofeguen quan mengen....

Quines són les principals plantes que absorbeixen el formaldehid?

Tots sabem que moltes cases recentment renovades ...

Puc menjar raïm quan tinc febre?

Els refredats i les febres són malalties inevitab...

Com fer que les sabates blanques es tornin grogues

El blanc ha estat un símbol de puresa des de l...

Què tal l'Edenred? Ressenyes d'Edenred i informació del lloc web

Què és Edenred? Edenred és una empresa de consulto...

Com prevenir les seqüeles de la cirurgia d'hemorroides de PPH?

La cirurgia PPH és una cirurgia molt avançada en ...

Què passa amb The Daily Mash? The Daily Mash Review i informació del lloc web

Què és The Daily Mash? The Daily Mash és un famós ...

Com tractar els símptomes de la depressió hepàtica i la deficiència de sang?

Els símptomes de la depressió hepàtica i la defic...