Quins són el valor nutricional i els beneficis del blat de moro?

Quins són el valor nutricional i els beneficis del blat de moro?

El blat de moro, un gra bàsic, ha existit a les nostres vides durant molts anys. Té un alt valor nutricional i s'utilitza àmpliament, no només per a l'alimentació, sinó també per a la transformació industrial.

1. Molt alt en vitamines

El contingut de vitamines del blat de moro és molt alt, de 5 a 10 vegades el de l'arròs i el blat, i el valor nutricional del blat de moro especial és superior al del blat de moro normal.

2. Ric en cel·lulosa vegetal

La rica cel·lulosa vegetal que conté el blat de moro té les característiques d'estimular la motilitat gastrointestinal i accelerar l'excreció fecal, la qual cosa pot prevenir i tractar el restrenyiment, l'enteritis, el càncer intestinal, etc. Pot unir i dificultar l'absorció de l'excés de glucosa, inhibint així l'augment del sucre en la sang després dels àpats, la cel·lulosa també pot inhibir l'absorció de greixos, reduir els nivells de lípids en sang i prevenir i millorar l'aparició de malalties coronàries, obesitat i càlculs biliars.

3. Ric en seleni i magnesi

El seleni i el magnesi continguts en el blat de moro tenen efectes anticancerígens. El seleni pot accelerar la descomposició dels peròxids al cos, de manera que els tumors malignes s'inhibeixen privant-los del subministrament d'oxigen molecular. D'una banda, el magnesi pot inhibir el desenvolupament de cèl·lules canceroses i, d'altra banda, pot afavorir l'excreció de residus del cos, que també és important per a la prevenció del càncer.

4. Conté Glutatió

El blat de moro també conté un factor de longevitat: el glutatió, que, amb la participació del seleni, produeix la glutatió oxidasa, que té la funció de restaurar la joventut i retardar l'envelliment.

5. Conté zeaxantina

La zeaxantina que conté el blat de moro pot prevenir l'aparició de la degeneració macular relacionada amb l'edat. Segons un estudi realitzat per la Harvard Medical School i molts centres d'investigació el 1994, consumir quantitats més altes de zeaxantina pot reduir el risc de degeneració macular relacionada amb l'edat.

<<:  Quina és la causa dels llavis negres i com tractar-los

>>:  Què causa el peeling dels llavis a l'estiu?

Recomanar articles

Quins aliments no s'han de menjar per als càlculs renals?

Els pacients amb càlculs renals tenen molts requi...

Com perdre pes amb moxibustió amb gel i moxibustió amb foc

La torrada amb gel i foc té certs efectes de pèrd...

Com tractar el mal d'esquena Has aconseguit aquest alleujament?

Pel que fa a la malaltia del mal d'esquena, e...

Què causa la meningitis?

Hi ha moltes causes de la meningitis. Pot ser cau...

Les dones embarassades poden beure sopa d'algues?

Les dones embarassades poden beure sopa d'alg...

Com fer créixer pestanyes llargues

De vegades prendrem moltes mesures per millorar l...

El dolor a les tempes quan baixo el cap és causat per això

Moltes persones experimentaran mals de cap o dolo...

Què és una línia d'armilla?

Moltes amigues que estimen la bellesa volen tenir...

Què fer si tens fred? Cinc consells per ajudar-vos a alleujar-vos

Moltes persones trobaran que són més propenses a ...

Com eliminar les taques d'oli de la roba

En termes generals, les taques d'oli a la rob...

Quines són les classificacions de les fractures intertrocantèriques?

La fractura intertrocantèrica no és una malaltia ...