Quins són el valor nutricional i els beneficis del blat de moro?

Quins són el valor nutricional i els beneficis del blat de moro?

El blat de moro, un gra bàsic, ha existit a les nostres vides durant molts anys. Té un alt valor nutricional i s'utilitza àmpliament, no només per a l'alimentació, sinó també per a la transformació industrial.

1. Molt alt en vitamines

El contingut de vitamines del blat de moro és molt alt, de 5 a 10 vegades el de l'arròs i el blat, i el valor nutricional del blat de moro especial és superior al del blat de moro normal.

2. Ric en cel·lulosa vegetal

La rica cel·lulosa vegetal que conté el blat de moro té les característiques d'estimular la motilitat gastrointestinal i accelerar l'excreció fecal, la qual cosa pot prevenir i tractar el restrenyiment, l'enteritis, el càncer intestinal, etc. Pot unir i dificultar l'absorció de l'excés de glucosa, inhibint així l'augment del sucre en la sang després dels àpats, la cel·lulosa també pot inhibir l'absorció de greixos, reduir els nivells de lípids en sang i prevenir i millorar l'aparició de malalties coronàries, obesitat i càlculs biliars.

3. Ric en seleni i magnesi

El seleni i el magnesi continguts en el blat de moro tenen efectes anticancerígens. El seleni pot accelerar la descomposició dels peròxids al cos, de manera que els tumors malignes s'inhibeixen privant-los del subministrament d'oxigen molecular. D'una banda, el magnesi pot inhibir el desenvolupament de cèl·lules canceroses i, d'altra banda, pot afavorir l'excreció de residus del cos, que també és important per a la prevenció del càncer.

4. Conté Glutatió

El blat de moro també conté un factor de longevitat: el glutatió, que, amb la participació del seleni, produeix la glutatió oxidasa, que té la funció de restaurar la joventut i retardar l'envelliment.

5. Conté zeaxantina

La zeaxantina que conté el blat de moro pot prevenir l'aparició de la degeneració macular relacionada amb l'edat. Segons un estudi realitzat per la Harvard Medical School i molts centres d'investigació el 1994, consumir quantitats més altes de zeaxantina pot reduir el risc de degeneració macular relacionada amb l'edat.

<<:  Quina és la causa dels llavis negres i com tractar-los

>>:  Què causa el peeling dels llavis a l'estiu?

Recomanar articles

Quins aliments no s'han de menjar quan tens febre?

La febre és un símptoma comú a vegades pot ser pr...

Quines són les causes de les fissures anals recurrents?

La fissura anal és una malaltia que molts pacient...

Què passa si menges massa ronyons de xai?

Els ronyons de xai són un aliment conegut. A molt...

Hi ha 9 símptomes de rinitis al·lèrgica

La rinitis al·lèrgica és una malaltia freqüent a ...

Què he de fer si tinc una intoxicació lleu per monòxid de carboni?

Sovint hi ha perills per a la seguretat a la vida...

Què causa el vessament pulmonar?

El vessament pulmonar és una condició en la qual ...

Per què no puc perdre pes encara que mengi menys?

Moltes persones creuen que menjar menys els pot a...

Què vol dir que l'hepatitis B es torna negativa?

Si la prova d'hepatitis B resulta negativa, v...

Què pot revelar una prova d'orina?

La prova d'orina és una prova habitual entre ...

Ensenyeu-vos a fer un massatge al clítoris per experimentar l'orgasme

Segons àmplies enquestes de sexòlegs, la majoria ...

Per què em fa mal quan prem la part inferior de l'abdomen?

Els amics que experimenten símptomes com el dolor...

Humidificador de radiador casolà

A l'hivern, el clima és relativament fred al ...

Què passa amb Instagram? Comentaris d'Instagram i informació del lloc web

Què és Instagram? Instagram és una coneguda aplica...

Què he d'utilitzar per netejar la meva roba interior?

Crec que cadascú té la seva pròpia manera de nete...