Quins aliments no s'han de menjar quan tens tos seca?

Quins aliments no s'han de menjar quan tens tos seca?

Les tos seca freqüents són molt incòmodes, per la qual cosa cal parar atenció als ajustos raonables de la dieta, sobretot quan tens tos seca, no és adequat menjar aliments calents, com caramels, xocolata o dolços diversos, així com aliments picants.

1. La medicina tradicional xinesa creu que els dolços poden causar fàcilment calor i flegma, provocant problemes respiratoris i agreujant la tos i l'esput. Per tant, les persones amb tos no han de menjar llaminadures, com caramels, xocolata, sucre blanc, sucre moreno, fruites en conserva, gelats, etc. Tampoc han de menjar fruites amb una dolçor forta, com ara taronges, síndries, raïm, etc.

2. Els aliments crus i freds sovint danyen la melsa i l'estómac, provocant una disfunció de la melsa i l'estómac i debilitant la funció de recuperació del cos, i augmenta l'esput i agreuja la tos. No són aptes per al consum aliments com paletes, refresc congelat, sucs gelats, gelats, etc.

3. El menjar picant pot induir fàcilment infecció bacteriana, envair la mucosa traqueal, agreujar la tos, formar flegma enganxosa i retardar la malaltia. Per tant, quan tossiu, heu d'anar amb compte d'evitar menjar aliments picants, càlids o salats, com ara gingebre, xile, pebrot, porro, coriandre, ceba, ginseng, xai, carn de gos, vedella, escabetx, cansalada, etc. També s'han de menjar menys fruites càlides com la pinya, el préssec, la cirera, el litxi, el bayberry, el longan i la pruna. Està prohibit beure alcohol, fumar o beure te o cafè fort.

3. Els aliments grassos i grassos sovint són difícils de digerir i poden provocar fàcilment humitat i calor, agreujant els símptomes de la flema i la calor. Per tant, quan tens tos, s'ha d'evitar menjar carn grassa, formatge, pastís de crema, pollastre rostit, fregit, bistec, rotllets primaverals, bastonets de massa fregits, pastissos fregits, sopa espessa de pollastre, etc.

4. Quan tens tos, s'ha d'allunyar de tot tipus d'aliments irritants, com marisc, peix, gambes, cranc, ous, llet, pollastre, ànec, vieires, etc., perquè aquests aliments de peix poden irritar fàcilment les vies respiratòries, dificultar l'estómac i la melsa, augmentar la flegma i la humitat.

5. Sabors àcids i astringents, com ara vinagre, xucrut, taronges àcides, raïms d'all, lledoners i crabes madurs i caquis.

<<:  Puc beure aigua abans d'un examen físic en dejú?

>>:  Per què la transaminasa és normal però la bilirubina és alta?

Recomanar articles

Quins són els símptomes de la ciàtica?

La ciàtica té un gran impacte i problemes en la n...

Vinagre blanc per al peu d'atleta

El peu d'atleta no és desconegut per a la maj...

Com treure el greix de la roba?

A la vida, sovint trobem algunes esquitxades d...

Com és INSA Toulouse? Comentaris de l'INSA i informació del lloc web

Quina és la web de l'INSA de Tolosa? INSA DE T...

Vuit secrets inesperats per a la longevitat

El 15% de la salut i l'esperança de vida d...

Quins són els valors medicinals de les peres?

La pera és una fruita comuna. El valor nutriciona...

5 etapes necessàries de fatiga

Cansament lleu, menja una petita quantitat de dol...

Per què és fàcil enfadar-se a l'hivern?

Moltes persones troben estrany que el clima sigui...

Què fer si us poseu xiclet al cabell

Si no tens cura, el xiclet es pot enganxar al teu...