Per prevenir el càncer gàstric, hem de començar per "menjar", s'aconsella a la gent que desenvolupi uns bons hàbits alimentaris, implementi un sistema de menjador a part, mengi menys o gens de verdures en vinagre, aliments fumats i fregits, deixi de fumar i limiti l'alcohol. La causa del càncer gàstric és molt complexa i hi ha molts factors inductors. Actualment es creu que els cinc factors següents són causes importants del càncer gàstric. 1. Menjador compartit El sistema de menjador comunitari reflecteix l'èmfasi de la Xina en els valors de parentiu i familiars en la dieta. Deu parells d'escuradents que arriben a un plat representen la solidaritat, l'amistat i la unitat. Tanmateix, "10 parells d'escuradents que arriben a un plat" poden provocar la infecció per Helicobacter pylori, que està estretament relacionada amb l'aparició de càncer gàstric. Els estudis han confirmat que la taxa d'infecció per Helicobacter pylori (Hp) entre adults en zones amb una alta incidència de càncer gàstric al meu país és superior al 60%. Helicobacter pylori pot promoure la conversió de nitrat en nitrit i nitrosamina, que pot causar càncer, la infecció per Hp causa inflamació crònica de la mucosa gàstrica i, juntament amb factors patògens ambientals, pot accelerar la proliferació excessiva de cèl·lules epitelials de la mucosa, donant lloc a una carcinogènesi anormal. La taxa d'anticossos anti-CagA en pacients amb càncer gàstric és significativament més alta que la de la població general. Contramesures: el sistema de menjador separat pot reduir la taxa d'infecció d'Helicobacter pylori, i és especialment necessari quan algú de la família pateix úlcera gàstrica. Les persones que han estat infectades amb Helicobacter pylori han de rebre tractament anti-Helicobacter pylori regularment sota la guia d'un metge. 2. Consum a llarg termini d'aliments fumats, rostits i salats Els estudis han confirmat que la incidència de càncer gàstric és alta entre les persones que consumeixen aliments fumats, a la brasa i salats durant molt de temps, fet que està relacionat amb l'alt contingut de carcinògens com ara nitrits, toxines fúngiques i hidrocarburs aromàtics policíclics en els aliments. Segons l'experiència japonesa, la incidència del càncer gàstric està relacionada amb la taxa de propietat de les neveres domèstiques. Avui en dia, la taxa d'ús de les neveres al meu país és relativament alta, les verdures fresques estan garantides i la incidència general del càncer gàstric està en tendència a la baixa. Tanmateix, al nord del meu país, la gent consumeix molts aliments en vinagre, fumats i rics en sal, i la incidència del càncer gàstric encara és alta. Contramesura: les persones a qui els agrada menjar aliments fumats, a la brasa i salats haurien de reduir la quantitat i la freqüència de consum. Tingueu en compte que els aliments fumats o rostits no han d'entrar en contacte directe amb el foc. El temps de fumat o rostit no ha de ser massa llarg, i les parts cremades no s'han de menjar. En temps normals, hauríeu de menjar més fruites i verdures fresques riques en vitamina C per ajudar a lluitar contra els carcinògens. 3. Fumadors El tabaquisme també té una certa relació amb el càncer d'estómac. El fum conté diversos agents cancerígens com el benzopirè, els hidrocarburs aromàtics policíclics, el dibenzocarbazol, etc., que són una de les causes del càncer d'esòfag i càncer gàstric. Algunes persones creuen que la nicotina només entra als pulmons i no fa mal a l'estómac. Poc sap que les substàncies nocives del tabac també poden entrar a l'estómac amb la saliva, estimulant directament la mucosa gàstrica, provocant vasoconstricció submucosa i espasmes, i símptomes d'isquèmia i hipòxia a la mucosa gàstrica. Els estudis han demostrat que els fumadors tenen un 50% més de risc de desenvolupar càncer d'estómac que els no fumadors. Contramesures: els estudis han demostrat que els fumadors triguen 20 anys a deixar de fumar abans que el seu risc de càncer gàstric caigui al nivell de la població normal. Per tant, els fumadors haurien de deixar de fumar el més aviat possible, com més aviat millor. A més, els no fumadors també haurien de prevenir els danys del fum de segona mà. 4. Alcoholisme A mesura que milloren les condicions socioeconòmiques, la ingesta d'alcohol entre la població augmenta significativament, la qual cosa compensa els beneficis de l'augment de la ingesta de verdures fresques després de l'ús de neveres. Els estudis han demostrat que, tot i que l'alcohol en si no és cancerigen, el consum a llarg termini de licors forts amb una alta concentració d'alcohol no només pot canviar l'entorn de l'estómac, sinó també estimular la mucosa gàstrica del sistema digestiu, danyar el teixit mucosal, accelerar l'absorció de carcinògens i participar en el desenvolupament del càncer gàstric. Si beu i fumes alhora, el dany és encara més gran. Perquè l'alcohol pot millorar la permeabilitat de les membranes cel·lulars i millorar l'absorció de carcinògens en el fum. Contramesures: normalment, podeu beure vi d'arròs, vi i altres begudes baixes en alcohol amb moderació, però heu d'evitar beure grans quantitats de licor i no beure licors inferiors. El millor és menjar una quantitat moderada d'aliments amb midó abans de beure per reduir l'estimulació directa de l'alcohol al tracte gastrointestinal. 5. Berenar de mitjanit Molts joves van a casa i s'estiren a dormir després de berenar a mitjanit. El curt interval entre menjar i dormir sovint augmenta el risc de reflux gastroesofàgic. El reflux àcid no només provoca la incòmoda sensació d'"ardor d'estómac", sinó que també danya la mucosa a la unió de l'estómac i l'esòfag. A més, si mengeu sovint aliments fregits, a la planxa o en vinagre per a aperitius de mitjanit, els carcinògens que contenen danyaran encara més l'estómac, la qual cosa pot provocar "hiperplàsia atípica" i augmentant el risc de gasos esofàtrics. Clínicament, el 30% del càncer gàstric a Europa i als Estats Units es produeix en aquest lloc. Contramesura: encara que no es pot dir amb certesa que menjar aperitius de mitjanit tingui una relació clara amb el càncer d'estómac, menjar sovint aperitius de mitjanit o sopar massa tard augmenta la càrrega de l'estómac. Per tant, evitar anar a dormir immediatament després d'un berenar de mitjanit, o fer una passejada després d'un àpat també pot reduir aquest risc. A més dels cinc factors anteriors, l'aparició del càncer gàstric també està relacionada amb la genètica, però la genètica no és el factor principal Clínicament, només entre l'1% i el 3% del càncer gàstric és hereditari. En resum, el mecanisme del càncer gàstric és molt complex. Es produeix per la interacció de factors genètics i diversos factors cancerígens, cap dels quals no pot ser prescindible. Tanmateix, el càncer gàstric té una gran relació amb la dieta. Per tant, per prevenir el càncer gàstric, hem de començar per “menjar”. Es recomana que les persones desenvolupin bons hàbits alimentaris, practiquen menjars separats, mengin menys o gens de verdures en vinagre, no mengin aliments fumats i fregits, no mengin aliments florits, no fumin, beguin menys, mengin més fruites i verdures fresques, garanteixin la higiene de l'aigua potable, adhereixin a un estil de vida saludable i alleujar la pressió laboral i vital. |
<<: Aquest mal d'estómac és en realitat càncer de fetge
>>: Quina aigua salada és bona per rentar-se la cara?
Tenir els pits grassos és el que somien les noies...
És molt incòmode quan apareixen grans a la cara A...
A mesura que la temperatura augmenta gradualment,...
Què és Zii Trend? Zii Trend és un nou lloc de xarx...
Què és Johnson Matthey? Johnson Matthey és una emp...
Com tots sabem, el control de la dieta per part d...
Lligabosa i artemisa són dues plantes que tothom ...
A la vida, algunes persones poden tenir les mans ...
Què és Altera? Altera Semiconductor és un fabrican...
Moltes persones no han tingut mai hemorroides A m...
El fonoll és una espècia que s'utilitza àmpli...
L'ull rosa és una malaltia ocular comuna i ta...
Amb el pas del temps, cada cop més amigues han ex...
Què és Esop? Aesop és una famosa marca australiana...
Quin és el lloc web de Kyodo Television Co., Ltd.?...