Es pot substituir el vi de cuina per un vi blanc

Es pot substituir el vi de cuina per un vi blanc

Sovint ens trobem amb el vi de cuina i el vi blanc a la nostra vida diària. Moltes persones es trobaran amb la situació en què no hi ha vi per cuinar. Aleshores, hi haurà alguna diferència si s'utilitza vi blanc en comptes de vi de cuina? Hi ha alguna manera correcta d'utilitzar vi blanc i vi de cuina en comptes de l'altre?

El vi utilitzat per cuinar s'anomena col·lectivament "vi de cuina", que inclou principalment vi d'arròs, Fenjiu, etc. Conté aminoàcids, sucres, àcids orgànics i múltiples vitamines. És ric en nutrients, pot eliminar l'olor de peix i carn, augmentar l'aroma dels plats i ajudar a que diversos sabors com el salat i el dolç penetrin completament en els plats. Algunes famílies utilitzen vi blanc quan es cuina el vi fora de casa. Des del punt de vista nutricional, això no és aconsellable.

Cuinar el vi pot eliminar l'olor de peix i millorar el sabor perquè conté una certa quantitat d'etanol (al voltant d'un 15%), que és altament volàtil i té una gran permeabilitat. Quan s'utilitza, el vi de cuina pot penetrar ràpidament a les matèries primeres. Les substàncies de peix de la carn es dissolen per l'etanol i s'evaporen junts. Quan es cuina la carn, afegiu una quantitat adequada de vi de cuina després de l'escalfament, pot produir esterificació amb el greix dissolt per produir èsters i altres substàncies aromàtiques, que poden fer que els plats desprenguin una aroma rica i millorin la frescor i el sabor. Al mateix temps, els sucres, aminoàcids i èsters continguts en el propi vi de cuina també poden millorar l'aroma i el sabor. A més, afegir una mica de vi de cuina quan es cuina verdures de fulla verda pot protegir la clorofil·la i fer que el plat acabat sigui verd, agradable a la vista, brillant i bonic.

A alguns amics els agrada fer servir cervesa en comptes de cuinar vi, cosa que també està malament. Perquè la concentració d'alcohol de la cervesa és generalment només del 3% al 5%, i una gran part és gas de diòxid de carboni. El diòxid de carboni és molt volàtil, sobretot quan s'escalfa. Si s'afegeix cervesa al plat durant la cocció, l'alcohol s'evaporarà abans de dissoldre l'olor de peix i, per descomptat, no aconseguirà l'efecte d'eliminar l'olor de peix i la greix.

<<:  Símptomes i tractament de la intoxicació per metanol

>>:  Quins són els 6 símptomes de la malaltia cerebrovascular?

Recomanar articles

Què tal Cameco? Comentaris de l'empresa Cameco i informació del lloc web

Què és Cameco? Cameco Corporation és un dels produ...

Com tractar les abrasions facials?

Si accidentalment us rasqueu la cara, heu de pres...

Encara puc mantenir relacions sexuals si tinc una infecció del tracte urinari?

La infecció urinària és una malaltia que patirà m...

Com fregar-se l'estómac per millorar la digestió?

A la nostra vida diària, tothom es trobarà amb in...

Beure aigua calenta i freda junts provocarà intoxicació?

Moltes persones han tingut aquesta experiència: q...

Puc menjar all si tinc àcid estomacal, resulta que aquest és el cas

L'àcid gàstric és un fenomen comú a la vida M...

Quina és la raó d'un petit granet a l'ull?

Els ulls són relativament fràgils, de manera que ...

Ús de nitroglicerina

La nitroglicerina és un líquid groc i un producte...

Com tractar el dolor de càries dental?

Alguns amics poden tenir càries, que és un proble...